Site-ul casa-porumbeilor.ro este detinut si administrat de societatea Casa Porumbeilor S.R.L., denumit in continuare “Casa Porumbeilor”, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO32919224, inregistrata la Registrul Comertului Timis sub nr. J35/670/2014, cu capital social in valoare de 200 lei si cu sediul in str.DN6, nr.F.N., cam.2, 307340-Recas, Timis, e-mail: office@casa-porumbeilor.ro

Lucrurile simple sunt cele mai valoroase. Ceea ce ne apropie de natură ne face mai fericiți. Specia umană se stăruiește să păstreze legătura cu mediul înconjurător în diverse moduri, deoarece cu toții suntem parte a naturii și este necesar să ne dăm osteneala să o folosim rațional, să o protejăm și să ne bucurăm de ea. Creșterea animalelor pe langă casă, constituie, în acest sens, o parte importantă a mediului înconjurător, de care oamenii s-au ocupat timp de mii de ani. Datorită caracteristicilor lor speciale, porumbeii, aceste păsări minunate, sunt crescute de toate categoriile sociale și de vârstă.

Conviețuirea eficace dintre om și animalele de casă este dată de posibilitatea creșterii animalelor într-un climat confortabil de bunăstare, aceasta depinzând de tehnologia adecvată, care să fie în concordanță cu nevoile animalului, ceea ce se poate observa în comportamentul lui, dacă acesta este calm, sănătos, se comportă natural, se hrănește și se odihnește. Principiul de bază este ca omul să fie întotdeauna responsabil, să aibă grijă de alimentație, de timpul petrecut în mijlocul naturii, de restul tehnologiei de creștere.

Produsele pe care le găsiți la Casa Porumbeilor sunt fabricate de producători consacrați, după atente studii și sunt realizate în funcție de necesarul organismului unui porumbel în principii nutritive, în substanțe minerale și vitamine, astfel încât s-au alcătuit rații bine echilibrate de hrană pentru a răspunde cât mai complet unui organism aflat în creștere și dezvoltare sau al unui organism care să fie capabil să produca performanță sportivă. Crescătorii de porumbei, columbofilii, cu produsele noastre pot satisface necesitățile porumbeilor în funcție de anotimp, scop și vârstă; ei vor ști ce fel de hrană să folosească, când și în ce cantitate.

Este foarte important ca hrana echilibrată oferită porumbeilor să fie asigurată în mod constant de către crescător și pentru ca aceștia să își poată hrăni în mod corespunzător puii, iar aceștia, la rândul lor, să învețe să mănânce mai repede, urmând exemplul părinților.

Stabilirea rației și alegerea semințelor celor mai potrivite se face cu mult discernământ, cerând o bună cunoaștere a nevoilor organismului în perioada dată. În funcție de scop, de sezon, se pot oferi anumite cereale într-o cantitate mai mare sau, dimpotrivă, acestea se pot reduce; se mărește cantitatea de leguminoase, la nevoie se adaugă oleaginoase, etc.

Având un adăpost curat și bine întreținut, o hrană variată și echilibrată, înseamnă porumbei viguroși, sănătoși, cu penaj de calitate, imuni la boli și cu descendenți pe masură.

Casa Porumbeilor poate fi definită prin două cuvinte: bunăstarea animalelor și performanță.

Victor Scorodeti

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia. Puteți consulta politică noastră de confidențialitate aici. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs asupra folosirii cookie-urilor.