Vitamina C 99,5% (10g)

Vitamina C 99,5% (10g)

VITAMINA C 99% de uz veterinar se recomandă în carenţe de vitamina C, ca supliment în stări cu necesar crescut în vitamina C (stări infecţioase, stări de stres) sau în caz de boli ale ficatului, stări hemoragice, insuficienţă cardiacă, infecţii ale aparatului respirator, boli ale oaselor şi pentru susţinerea efortului fizic la animalele slăbite.

ADMINISTRARE: 1-2g / 10 litri apa de baut.

15,00 lei

Adaugă în coş

8 alte produse din aceași categorie:

Informații

VITAMINA C 99,5% 10 G

COMPOZIŢIE
100 g produs conţine:
Acid ascorbic ……………………......……..…….. 99,5 g

Excipient (lactoză monohidrat), q.s.ad.....................100 g

ACŢIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ
Efectele terapeutice ale vitaminei C se datorează rolului pe care îl joacă în procesele de oxidoreducere. Vitamina C măreşte rezistenţa organismului faţă de infecţii şi are un important efect antistres. Favorizează formarea colagenului, a cartilajelor, a dentinei şi oseinei, stimulează transformarea aminoacizilor prolină şi lizină în hidroxiprolină şi hidroxilizină (componente de bază ale colagenului) şi accelereaza procesul de cicatrizare al plăgilor.
Vitamina C intervine în sinteza substanţei intercelulare a capilarelor, micşorand permeabilitatea acestora (efect antiexsudativ), activează protrombina (accelerează coagularea sângelui), stimulează hematopoieza, absorbţia fierului din intestin, maturarea eritrocitelor, leucocitopoieza şi trombocitopoieza.
Stimulează sinteza hormonilor corticosteroizi din corticosuprarenală, protejează adrenalina din medulosuprarenală împotriva factorilor oxidanţi, este antagonistă cu tiroxina şi hormonul tireorop, ia parte la sinteza hormonilor estrogeni şi androgeni şi stimulează activitatea enzimelor digestive, cu excepţia amilazei.

SPECII ŢINTĂ 
Păsări (găini, curci, fazani, prepeliţe, gâşte, raţe, porumbei).

INDICAŢII 
Produsul VITAMINA C 99% pulbere orală de uz veterinar se recomandă în carenţe de vitamina C, ca supliment în stări cu necesar crescut în vitamina C (gestaţie, lactaţie, stări febrile, stări infecţioase, stări de stres) sau în caz de boli alergice, boli ale ficatului, cetonemia vacilor, stări hemoragice, fragilitate vasculară, insuficienţă cardiacă, infecţii ale aparatului respirator, boli ale oaselor, boli de piele şi pentru susţinerea efortului fizic la animalele slăbite.

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE 
Se administrază oral în hrană sau în apa de băut, pe o perioada de 3 – 5 zile astfel:
- păsări: 0,1 – 0,2g / l apă de băut sau 0,1 – 0,2g / 1 kg furaj. 

CONTRAINDICAŢII, PRECAUŢII ŞI REACŢII ADVERSE
Nu se administrează în caz de diabet zaharat, hipercoagulabilitate a sângelui. Produsul trebuie bine omogenizat cu furajul concentrat pentru a asigura o dispersare uniformă în toată masa acestuia.

TIMP DE AŞTEPTARE
Nu este cazul.

CONDIŢII DE PĂSTRARE
A se păstra în ambalajul original bine închis, în locuri uscate, la temperatură mai mică de 25°C, ferit de îngheţ şi de acţiunea directă a luminii.

  • MOD DE PREZENTARE
  • Produsul este ambalat în pungi care conţin 10g.
  • PRODUCĂTOR: S.C. PASTEUR - FILIALA FILIPEŞTI