ENROFLOXACINA FP 10% (100ml)

Enrofloxacina FP 10% (100ml)

20,00 lei
cu TVA

Se recomanda în micoplasmoză, infecţii bacteriene cronice de tip respirator, colibaciloză, pasteureloza, coriza infecţioasă, salmoneloză, stafilococii, hepatite, artrite cauzate de germeni sensibili la substanţa activă. Pentru tratarea micoplasmelor şi a infecţiilor moderate: 1ml / 1 litru apă de băut timp de 5 zile consecutiv.

 

COMPOZIŢIE
1 ml soluţie orală conţine:
Enrofloxacină……………………......……..…… 100 mg
Excipienţi: propilen glicol, hidroxid de sodiu, apă distilată.

ACŢIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ
Enrofloxacina este un chimioterapic cu spectru larg şi acţiune antimicrobiană puternică, chiar şi asupra germenilor rezistenţi la antibiotice. Este un derivat de 4-quinolonă fluorurat, facând parte din ultima generaţie de quinolone sintetice. Are toxicitatea cea mai redusă din întregul grupul al quinolonelor. 
Acţiunea germicidă se realizează prin inhibarea activităţii enzimei DNA-giraza, cu rol important în sinteza acizilor nucleici, ceea ce determină moartea celulei bacteriene. Acţionează bactericid asupra germenilor Gram-pozitivi şi Gram-negativi, micoplasmelor şi chlamidiilor. 

SPECII ŢINTĂ 
Pasari.

INDICAŢII 
La pasari, este recomandat în micoplasmoză, infecţii bacteriene cronice de tip respirator, colibaciloză, pasteureloza, coriza infecţioasă, salmoneloză, stafilococii, hepatite, artrite cauzate de germeni sensibili la substanţa activă.

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE 

Selecţia dozei din intervalul dat se face în baza severităţii bolii şi a sensibilităţii microorganismului. Soluţia orala de ENFOFLOXACINĂ FP 10% se administrează astfel: 10 mg s.a. / kg.

Pentru tratarea micoplasmelor şi a infecţiilor moderate:     - 1 ml / 1 litru apă de băut, timp de 5 zile consecutiv.


CONTRAINDICAŢII, PRECAUŢII ŞI REACŢII ADVERSE
A nu se administra la tineretul canin până la vârsta de 12 luni şi la câinii cu antecedente de epilepsie. Nu se administrează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Cu excepţia potenţialelor tulburări articulare la nivelul cartilajelor de creştere la animale imature, reacţiile adverse sunt relativ rare. Totuşi, uneori pot să apară erupţii cutanate (urticarie), iritaţie gastrică (anorexie, vomă), febră sau chiar leucopenie, trombopenie şi anemie hemolitică.
Nu se utilizează la căţele în perioada de gestaţie sau lactaţie. Nu se utilizează la păsări de reproducţie în interval de 2 săptămâni înainte de începerea perioadei de ouat. Administrarea de antacide împiedică absorbţia enrofloxacinei.
Are acţiune antagonistă cu cloramfenicolul, antibioticele macrolide, tetraciclinele şi antiinflamatoarele nesteroide.
Datorita toxicităţii scăzute a enrofloxacinei pericolul supradorazii este minim. Pot să apară reacţii adverse, pasagere, de reducere a mobilităţii şi crampe. Nu există un antidot specific pentru tratamentul supradozării. Tratamentul este simptomatic. Nu se recomandă  administrarea concomitentă a fluoroquinolonelor cu nitrofurantoin. Fluoroquinolonele măresc efectele neurotoxice ale ciclosporinelor.

TIMP DE AŞTEPTARE 
Pasari; 5-12 zile

CONDIŢII DE PĂSTRARE
A se păstra la temperatură mai mică de 25°C. A se proteja de lumină directă şi îngheţ. A se păstra în loc uscat. 

MOD DE PREZENTARE

Produsul este ambalat în flacoane conţinând 100ml soluţie orală.

PRODUCĂTOR: S.C. PASTEUR - FILIALA FILIPEŞTI

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia. Puteți consulta politică noastră de confidențialitate aici. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs asupra folosirii cookie-urilor.